2024 április 22

Új üzleti digitális médiaszolgáltatás az Antenna Hungária-nál

A cég emlékeztet arra, hogy első lépésként CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatukat indították el 100 gigabit/secundum kapacitással, amely biztosítja, hogy a világ bármely pontjára eljuttasson akár élő video- és hanganyagokat, kiváló minőségben. A felhasználási lehetőségek az élő hangközvetítéstől a mozgóképsugárzáson át, akár zártláncú videokonferenciáig igen sok területre kiterjednek. Az úgynevezett streaming technológia biztosítja a médiatartalom folyamatos, akadásmentes lejátszását a nyílt interneten. A szolgáltatást az AH magas szintű rendelkezésre állási és biztonsági paraméterekkel nyújtja, a szerverek magyarországi adatközpontokban vannak és közvetlenül csatlakoznak a társ internetszolgáltatók hálózataihoz, valamint a Budapesti Adatkicserélő Központhoz (BiX).

A legmodernebb adaptív streaming technológia alkalmazásának köszönhetően a végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetik kedvenc tartalmaikat a legjobb minőségben. A rendszer automatikusan ellenőrzi a felhasználó internetkapcsolatának sávszélességét és ez alapján a lehető legoptimálisabb minőséget kínálja a nézőnek – áll a közleményben. Az Antenna Hungária kiemeli: már a tesztüzem során sikeresen közvetítették a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát. Az AH és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködése immár kiterjed a Magyar Rádió Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó, illetve nemzetiségi és parlamenti programjainak, a Duna World közszolgálati televízió-csatorna, valamint A Dal című hatrészes showműsor élő webes közvetítésére. A közeljövőben a ConnectMedia szolgáltatás megrendelésállománya további kereskedelmi partnerekkel bővül.

Az Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása a következő hetekben a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint az euronews hírcsatorna élő adásaival bővül a közlemény szerint. Az AH hozzáfűzi: az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz Android, iOS, Windows Phone és Windows8 készülékekre és előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek az élő műsorok.