2023 január 31

Utazás a karácsonyi időszakban? Ezekre érdemes figyelni a Wizz Air szerint

Legyen szó családlátogatásról vagy pihenésről, az ünnepek alatt rengetegen indulnak útnak repülővel. Íme, néhány tipp a Wizz Air-től, hogy a lehető leggördülékenyebben teljen a repülés ebben a zsúfolt időszakban.

Tervezzünk! – Ha tehetjük, ne hagyjuk az utolsó pillanatra a repülőjegy vásárlását, hogy biztosan legyen lehetőségünk megölelni a családunkat! Az indulási időpontjának kiválasztásakor azt is vegyük figyelembe, hogy a rendkívüli forgalom és a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok miatt ebben az időszakban gyakrabban fordulhatnak elő kisebb-nagyobb késések. Ezért akinek dátumhoz kötött programja van, inkább korábbi időpontra foglaljon repülőjegyet. Abban az esetben, ha utazási irodán vagy más repülőjegy-közvetítő oldalon keresztül foglalja valaki a jegyét, előfordulhat, hogy nem kapja meg a légitársaság üzeneteit az esetleges járatmódosításokról vagy késésekről, hiszen azok ilyenkor közvetlenül az utazási irodához, valamint az egyéb közvetítőkhöz érkeznek az általuk megadott elérhetőségekre. Éppen ezért a légitársaság mindenkit arra bíztat, közvetlenül a Wizz Air felületein (wizzair.com vagy a légitársaság applikációja) keresztül vásárolja meg a jegyet, így időben értesülhet minden, az érintett járattal kapcsolatos információról. 

Extra tipp: 

Azok, akik WIZZ Flex szolgáltatást is vásárolnak, online, akár járatuk indulása előtt három órával is, külön díj felszámítása nélkül módosíthatják foglalásukat.

Ellenőrizzük az iratokat! – Már a foglalás előtt ellenőrizzük, hogy a szükséges úti okmányaink érvényesek-e. Országonként eltérő lehet a belépéshez és az ott tartózkodáshoz szükséges okmány, erről érdemes az adott ország konzulátusán érdeklődni az utazás tervezése előtt. Számos országban általános szabály, hogy a fél évnél korábban lejáró okmányokat már nem fogadják el (itt a visszautazás dátumát kell figyelni). 5 vagy 10 évig érvényes új útlevelet Magyarországon akár már két héten belül is kézhez kaphatunk. Ne ezen múljon az utazás!

Csomagoljunk okosan! – A Wizz Air számára fontos a fenntarthatóság, így arra biztatja utasait, hogy csak a legszükségesebbeket vigyék magukkal az útra, ezzel is csökkentve utazásuk ökológiai lábnyomát. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy a fedélzetre nem vihető fel szúró- vagy vágóeszköz, illetve együttesen 1000 ml-nél több folyadék (fontos, hogy a folyadékok kiszerelése külön-külön nem lehet nagyobb, mint 100 ml, ennél nagyobb flakont még akkor sem vihetünk fel, ha abban már csak pár csepp van). Így, ha semmiképp sem szeretnénk a manikűrkészletünk vagy az egész neszesszerünk nélkül utazni, illetve karácsonyi ajándékoknak szánt kozmetikumokat is magunkkal vinnénk, válasszunk feladható poggyászt is a jegyünk mellé. 

Extra tipp: 

Ha csak kisméretű kézipoggyásszal utazunk, tegyük az ülésünk alá, a fej feletti rekeszeket hagyjuk meg a nagyobb csomagok és a kabátok számára. Ezzel – főleg a legforgalmasabb időszakokban – nagyban lerövidíthetjük a fel- és leszállás időtartamát és a repülőgép folyosóján való sorban állás helyett ezt az időt is a szeretteinkkel tölthetjük.