2024 július 21

Felvásárolták a LIFE Egészségcentrumot

A partnerek az EMH-t 2021 májusában hozták létre, hogy jelentős szakmai tudással és tőkével, akvizíciókkal és célzott beruházásokkal országos szolgáltatási hálózatot építsenek ki. A LIFE Egészségcentrum megvásárlása volt az EMH első akvizíciója – írták. A közlemény idézte Lancz Róbertet, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy terveik szerint öt éven belül elérik az országos lefedettsége

t és modern, jól felszerelt rendelőkben, egységes szakmai protokollok mentén kiszámíthatóan magas színvonalú és elérhető árú ellátást tudnak nyújtani az ország minden pontján. Ennek érdekében a Doktor24-et olyan platformmá alakítják, amely stabil finanszírozási és szakmai hátteret biztosít minden új csoporttag növekedéséhez – tette hozzá. A közlemény szerint Deák Csaba, emlődiagnosztikai, egynapos sebészeti és járóbeteg-ellátást folytató vállalkozásaiból 2011-ben hozta létre a LIFE Egészségcentrumot, amelynek betegellátási tevékenysége jelenleg is ezen a három területen zajlik.

Az alapító-ügyvezető, aki a tulajdonosváltás után is a LIFE vezetőjeként dolgozik tovább, a közleményben megjegyezte, hogy a megállapodás egyaránt új távlatokat nyit a betegellátás fejlesztése és az intézmény szakmai fejlődése előtt. A LIFE Egészségcentrumban mintegy 50 orvos, további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs gondoskodik a páciensekről. Évente több mint 45 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le, a cég árbevétele 2020-ban megközelítette a 600 millió forintot -ismertette a távirati iroda.

Deák Csaba erre az évre több mint 30 százalékos növekedést prognosztizál, így a LIFE árbevétele a tervek szerint eléri a 800 millió forintot. Közölték, az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkező Doktor24 Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatója. Több mint 500 szakemberrel 35 szakterületen, 6 helyszínen, 90 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciót, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, valamint vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak. A céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 1500-nál is több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül. Az UNION Biztosító (a hazai biztosítási piac 5. legnagyobb szereplője) a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja.