2023 március 21

Alternatív vendéglátás a célkeresztben

A 2023-as Dining Guide Top100 Étteremkalauz egyik legfontosabb újítása lesz, hogy a korábbi évekhez képest jóval nagyobb hangsúlyt fektet majd az alternatív vendéglátóhelyekre, amelyek folyamatosan magas minőséget nyújtva a vendégek kedvenceivé váltak. Nemcsak a Dining Guide, hanem a Wolt számára is kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, a két cég együttműködésének célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése.

A Dining Guide és a Wolt együttműködésének köszönhetően a Wolt applikációban külön kiemelést kapnak a Dining Guide által összeállított listák vendéglátóhelyei, köztük az Étteremkalauz Top100 lista éttermei és a legjobb alternatív éttermek is.

Az alternatív vendéglátóhelyek kategóriájába a kézműves pékségektől kezdve a nápolyi pizzériákig azok a helyek tartoznak, amelyek biztos pontot jelentenek vendégek számára, hiszen állandó, magas minőséget nyújtanak. Az Étteremkalauz tavalyi kiadásában 66 ilyen vendéglátóhely szerepelt alfabetikus sorrendben, pontszámok nélkül. Idén az Étteremkalauz szeretné ezeket a helyeket szeretné szélesebb körben megismertetni, a pandémia után és az energiaválság közepette így is segítve a szektort.

“A helyi kereskedők és minőségi éttermek támogatása minden országban kiemelt célunk a Wolttal. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy a Dining Guide csapatával együtt feltérképezhetjük és bemutathatjuk azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek a rengeteg munkának köszönhetően a helyi közönség kedvenceivé váltak és így mások számára is jó példát jelenthetnek” – mondta Tajta Ákos, a Wolt regionális ügyvezető igazgatója.

“A májusban megjelenő Dining Guide Top100 Étteremkalauz az eddiginél átfogóbban foglalkozik majd a minőségi kínálatot nyújtó alternatív vendéglátóhelyekkel, illetve a magasabb számú ajánlások mellett kategóriánként toplistákat is készítünk. A Wolt rendszerén belül elérhető vendéglátóhelyek adatlapján a Kalauz megjelenése után látható lesz a Dining Guide minősítése, közösen segítve ezzel a fogyasztók választását” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Az éttermi házhoz szállítás az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül Magyarországon. A vásárlók ma már a magasabb, akár csúcskategóriás éttermekből is egyre szívesebben rendelnek. Ennek megfelelően a Wolt alkalmazásában a Dining Guide Étteremkalauz Top100 listáján szereplő top vendéglátóhelyek is külön kiemelést kapnak.

“A Dining Guide Kalauzban való megjelenés egyértelmű garanciája a magas minőségnek, így büszkék vagyunk rá, hogy egyre több olyan vendéglátóhely szerepel a platformunkon, amelyet a Dining Guide is elismer a Top100 listán. Azáltal, hogy ezeket a helyeket külön kiemeljük a Dining Guide emblémájával, az éttermi kínálat böngészése közben még inkább segíthetjük a választásban azokat a felhasználóinkat, akik a magyar gasztronómia legelismertebb képviselőitől szeretnének otthonaikba rendelni” – tette hozzá Tajta Ákos.