2024 április 14

Reggeli Snack

Belföld

Folytatódik a BUX hullámzása

Átlagos forgalom mellett esett a BUX árfolyama a tegnapi napon, így pedig 43000 pontos ellenállást ismét megközelítette a grafikon. Egyelőre nem látszik kitörési lehetőség a hetek óta épülő 43000-45000 pontos sávból, így valószínű, hogy ez az oldalazás a következő napokban is kitart.

OTP: esés után hamarosan itt lehet a kitörés?

Az átlagosnál némiképp magasabb forgalom mellett esett közel 2%-ot az OTP árfolyama, jól lekövetve a BÉT-en uralkodó általános rosszkedvet, így végül 13200 forinton zárt a részvény. Technikai szempontból egy ék figyelhető meg a grafikonon, így nem lenne meglepő, ha hamarosan érkezne egy egyértelmű jelzés, hogy merre várható kitörés.

Mínuszos környezetben emelkedett a Richter

Jelentőségteljes, hogy a tegnapi, jelentős mínuszokkal tarkított napon tudott emelkedni a Richter árfolyama, még ha nem is jelentős mértékben. Átlagos forgalom mellett a 0,2%-os emelkedés 8720 forintos záróárat jelentett, amivel ismét jelezte a papír, hogy jelen pillanatban felette áll az általános piaci hangulatingadozásnak, és valóban egy tartós növekedés kezdeti lépéseinek lehetünk szemtanúi. 

Ismét visszakorrigált a 360-as szintről a forint

Ismét a 359.50-360.00-as szinten akadt el a reggel szinte már szokásos módon elinduló forintgyengülési hullám, így nem szakadt meg a hetek óta tartó tendencia, amely szerint a bűvös 360-as szintet képtelen áttörni az euró a hazai devizával szemben. A mai MNB ülés kibillentheti ebből a kényes egyensúlyból a forintot, de komolyabb volatilitást nem várnak az elemzők. Az euróval szemben jelenleg 358.96-on, a dollárral szemben 295.06-on áll a jegyzés.

Külföld

Vegyes nap Amerikában

Vegyesen teljesítettek az Indexek, főleg a Nasdaq rontotta a hangulatot. A Dow 0,1 %-ot emelkedett és 31 526 ponton zárt, az S&P500 0,75 %-ot csökkent és 3 878 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq 2,57%-ot esett és 13 232 ponton zárt. A futures pozitivitásra adhat okot. A Dow 0,35 %, az S&P 500 0,41%, a Nasdaq 0,55% pluszban van.

Az Apple újra a csúcson

Az Apple több okostelefont szállított le 2020 utolsó negyedévében, mint bármely más vállalat, beleértve a nagy rivális Samsungot is. Ez az első alkalom 2016 óta, hogy az Apple van az első helyen. Mindezt úgy, hogy az vállalat legújabb okostelefonjai nem is voltak elérhetőek a teljes negyedévben. Az Apple majdnem 80 millió készüléket értékesített az év utolsó három hónapjában.

Jó jelentés, mégis esett az árfolyam

A Palo Alto Networks részvényei a hétfői zárás után csökkkentek, miután a társaság beszámolt a pénzügyi év második negyedéves eredményeiről. A kaliforniai Santa Clara-i társaság részvényenként 1,55 dolláros, nem GAAP szerinti nettó jövedelmet jelentett. A bevétel éves szinten 25% -kal, 1,02 milliárd dollárra emelkedett. Az elemzők részvényenként 1,43 dolláros eredményre számítottak 985,681 millió dolláros árbevétel mellett.

Jöhet a nyitás a moziknál, ami jó hatással van az AMC árfolyamára

Az AMC Entertainment részvényei erőteljesen emelkedtek hétfőn, miután Andrew Cuomo New York-i kormányzó szerint a New York-i mozik 25%-os kapacitással újranyithatnak a jövő hónap elejétől.

forrás: bét, cnbc, marketwatch, thestreet, portfólió