2024 július 22

A leghíresebb Jack a világon

Jasper Newton Daniel, akit mindenki csak Jacknek szólított. Tragikomikus halálát a saját páncélszekrénye okozta, melynek kódját mindig elfelejtette, és egyszer dühében úgy rúgta meg, hogy eltört a lábujja. Ennek következtében pedig halálos vérmérgezést kapott. Nos, ő volt a világhírű whiskey márka alapítója.

Vajon van, aki ne hallott volna még a fent említett férfi, vagyis Jack Daniels nevét viselő whiskeyről? Aligha, hisz azon brandek közé tartozik, melyet mindenhol ismernek a világon. Több mint 150 országban forgalmazzák, így joggal mondhatjuk rá, hogy a világ leghíresebb Jackje.

A Jack Daniels 1866-os hivatalos bejegyzésével, az Egyesült Államok legrégebbi lepárlója, mely Tennessee államban, Lynchburgben található. Paradox módon egy olyan államban, amit száraz területnek hívnak, itt ugyanis nem lehet alkoholos terméket eladni, fogyasztani.

A világ legnépszerűbb whiskeyje

A Jack Daniels whiskeycsalád legismertebb tagja a Black Label. 150 millió palackjával a cég éves eladásainak csaknem 96%-át kitevő fekete címkés márka így a világ első számú whiskeyjének számít évtizedek óta.

Jack és barátai

A Jack Daniel’s népszerűsége természetesen sok ismert, híres embert is magához vonzott az idők során. 

1947-ben egy New York-i bárban kezdődött Frank Sinatra és az Old No.7 élethosszig tartó kapcsolata. A cég a Sinatra Select és Sinatra Century márkáival tiszteleg ennek az egyedülállóan híres barátságnak.

Lemmy Kilmister a Motörhead frontembere állítólag napi 1 üveg Jack Daniels-t húzott le. Rajongói kezdeményezték emlékére, nevezzék el róla Lemmynek a whiskey-cola kombinációt, s a bárokban nem is hívják már másként.

Kihívások a szeszesitaliparban

Az elmúlt két év jelentős bizonytalansággal járt a szeszesitaliparban, de a Jack Daniels-t birtokló Brown-Forman folyamatos rugalmasságot és agilitást mutatva kétszámjegyű organikus nettó árbevétel-növekedést ért el. A globális ellátási láncok zavarai miatt fellépő forgalmazói készletcsökkenés ellenére növelni tudták árrésüket. Ehhez nagyban hozzájárult a Jack Daniels Tennessee Apple whiskey 44%-os nettó árbevétel-növekedése. Valamint a whiskeyportfólió szuper prémiumtermék eladásainak emelkedése. 

Új trendek a láthatáron

Új trendek hódítanak az alkoholos italok fogyasztása terén. Fokozatosan a kevesebb alkoholtartalom, és gyümölcsös ízek felé fordulnak a fogyasztók. A Jack Daniel’s Apple whiskey-je az eladási számok emelkedéséből láthatóan remekül kiszolgálja a fogyasztók ezen igényeit is.

Van olyan, aki ne ismerné a klasszikus, örök divatú whiskey-colát, melyet már 1907 óta fogyasztanak? A híres Jack & Coke koktél inspirálta a cég legutóbbi innovációját. Immár fogyasztásra készen, dobozba zárva hozták el a népszerű whiskey-s koktélt, azonnal meghódítva vele a fogyasztókat.

A Jack Daniel’s karakteres ízvilága, melyet a juharfaszenes szűrésnek köszönhet garantáltan kellemes íz élményekkel gazdagítja kóstolóját. Az Italkereső oldalán pedig megtalálhatják a legjobb beszerzési forrást hozzá.