A német sportcikkgyártó Adidas hétfőn váratlanul közölte, hogy Kasper Rorsted vezérigazgató jövőre, a szerződésének lejárta előtt távozik posztjáról, és hogy megkezdte az utód keresését.

“Három kihívásokkal teli év után, amelyet a COVID-19-pandémia gazdasági következményei és a geopolitikai feszültségek jellemeztek, most jött el a megfelelő idő a vezérigazgató-váltás kezdeményezésére és az újrakezdés előkészítésére” – mondta Thomas Rabe felügyelőbizottsági elnök közleményében. A csoport közölte, hogy Rorsted és a felügyelőbizottság kölcsönösen megállapodtak abban, hogy a vezérigazgató 2023 folyamán adja át a pozícióját. Addig marad hivatalában, amíg utódját ki nem nevezik – tették hozzá.

Rorsted, aki 2016 óta áll az Adidas élén, elmondta, hogy “hatalmas erőfeszítéseket” igényelt az elmúlt évek kihívásainak leküzdése. “Éppen ezért a 2023-as újraindítás lehetővé tétele a helyes dolog – mind a vállalat, mind pedig személyesen számomra” – mondta, de nem részletezte távozásának okait. Az Adidas 2020-ban 2026. július 31-ig meghosszabbította a szerződését. Az Adidas részvényei a hírre kiterjesztették a veszteségeket, 1150 GMT-ig 3,2%-os mínuszban kereskedtek, alulteljesítve a blue chip DAX indexet, amely 2%-os mínuszban volt. Az Adidas a múlt hónapban csökkentette 2022-es eredménycélját, arra hivatkozva, hogy Kínában a vártnál lassabb a világjárvány miatti korlátozásokból való kilábalás.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/08/22/adidas-says-ceo-rorsted-to-give-up-his-post-in-2023.html