A BioNTech egy részvényre jutó nyeresége éves szinten 43 százalékkal esett vissza a harmadik negyedévben.

A koronavírus vakcinák iránti kereslet mértéke egyre alacsonyabb, mindezt a vakcinagyártók is alaposan megérzik. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a Moderna harmadik negyedéves árbevétele szinten 32 százalékkal esett vissza, az egy részvényre jutó nyereség tavalyhoz képest 67 százalékkal alacsonyabban alakult. A gyógyszergyártó tájékoztatása szerint a fogyatkozó bevételek mögött elsősorban a társaság koronavírus elleni vakcinái iránti csökkenő kereslet állt.

Újabb vakcinagyártó nyeresége csappant meg

A BioNTech SE hétfőn arról számolt be, hogy az árbevétele 43 százalékos csökkenést követően 3.46 milliárd eurón alakult 2022 harmadik negyedévében. A gyógyszergyártócég nyeresége a tavalyi év azonos periódusához képest 44 százalékkal csökkent, 1.8 milliárd eurón alakult. A BioNTech beszámolója szerint az egy részvényre jutó korrigált nyereség 6.98 eurón alakult, ami 2021 harmadik negyedévéhez képest 43 százalékos visszahúzódást jelent. A társaság műkődési bevételei 2.38 milliárd eurón alakultak, ami éves szinten 49 százalékos csökkenést jelent.

Az amerikai tőzsdén jegyzett BioNTech több mint 3 százalékos pluszba fordult a nyitást követően. Idén azonban közel 40 százalékos mínuszban van a papír.