A Moderna Inc. a csütörtöki tőzsdenyitást megelőzően az előzetesen vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredményekről számolt be, a vakcinagyártó árbevétele éves szinten 32 százalékkal csökkent.

A Moderna Inc. a csütörtöki tőzsdenyitást megelőzően az előzetesen vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredményekről számolt be. A Moderna harmadik negyedéves árbevétele 3.4 milliárd dolláron alakult, ami éves szinten 32 százalékos visszaesést jelent. A Moderna tájékoztatása szerint a fogyatkozó bevételek mögött elsősorban a társaság koronavírus elleni vakcinái iránti csökkenő kereslet áll.

A Moderna 2022 harmadik negyedévében mindössze 1 milliárd dolláros profitot tudott felmutatni, ez drasztikus visszaesést jelent a tavalyi év azonos periódusában látott 3.3 milliárd dolláros nyereséghez képest. Az egy részvényre jutó nyereség 2.53 dolláron alakult az idei harmadik negyedévben, ami éves szinten 67 százalékos csökkenést jelent.

Stephane Bancel vezérigazgató elmondása szerint az első három negyedévben 13.6 milliárd dolláros árbevétele származott a Moderna-nak. Az év egészére nézve 18-19 milliárd dolláros árbevételt prognosztizálnak. A vezérigazgató elmondása szerint „továbbra is erős pozícióban vagyunk és számos új terméket tervezünk piacra dobni az elkövetkező időszakban”.

A Moderna részvényei a nyitás előtti pre-marketben több mint 12 százalékos mínuszban is jártak. A nyitást követő percekben azonban már csak 3-4 százalékos mínuszban járt a jegyzés.