Közel került a 18 dollárhoz az ezüst, de egyelőre el tudta kerülni a további gyengülést

Több, mint két éve nem láthattuk az ezüstöt ilyen alacsony értéken. Bár a pénteki nap jól sikerült, és képes volt távolságot szerezni a kritikus 18-as szinttel szemben, a veszély még nem múlt el. A hétfői kereskedésre szintén magával hozta a pozitív szentimentet, azonban még mindig nem tudtunk szignifikánsan eltávolodni a támogatástól. Jelenlegi értéke 18,77 dollár. Nagy bajban vannak a nemesfém piacok hiszen az agresszív kamatemelés teljesen felemésztette a háború okozta profitjukat. Bár úgy nézett ki a dolog, hogy 2022 ténylegesen a nemesfémek éve lehet, ez csúnya fordulatot vett az első három hónap után.

Természetesen a kamatemelésen kívül a dollár erősödése is további kárt okozott az árfolyamban. A valuta 20 éve nem látott magasságokba emelkedett, drágítva ezzel a más valuták tulajdonosai számára a nemesfémeket. A dollár továbbra is ott tartózkodik közel a csúcshoz. Az ezüstnek annyiból más helyzete van az aranyhoz képest, hogy nem csak nemesfémként van jelen a piacon, hanem iparban használatos nyersanyagként is. Az olyan modern technológiákhoz használják, mint az elektromos autók, illetve napelemek gyártása. A recessziós félelemek és a gazdaságok, ipari termelés lassulása miatt azonban az ezüstre további nyomás helyeződik.

A “bullish harami” minta most kisebb reménysugarat adott a befektetőknek

Bár volt, amikor pont az mentette meg az ezüstöt a csökkenéstől, hogy nem csak, mint nemesfém van jelen a piacon, most ez a tény csak további nyomást helyez a magas kamatok és erős dollár által kialakított piaci hangulatra. Ilyen környezetben szinte lehetetlen a virágzás. Azonban egy jelzést észrevehetünk a grafikonon, mely azt sugallja, hogy enyhülhet picit a nyomás. A piac úgy néz ki, mintha egy bullish haramit próbálna kialakítani, amely egy kissé bizonytalan minta. Az emberek potenciális fordítási mintának tekintik, de nyilvánvalóan nem lehet tökéletes egy indikátor. Végül is a piac oversold állapotban van, így van értelme annak, hogy egy visszapattanást láthatunk, bár a 20 dolláros szint valószínűleg komoly ellenállást fog jelenteni.

(www.shutterstock.com)

Forrás: fxempire.com

Címlapkép forrása: Shutterstock