Úgy tűnik a heves csúszásnak az 1700 dolláros szint megálljt parancsolt.

Bár lehetett számolni azzal, hogy ezen a szinten lesz bizonyos ellenállás, azonban a helyzet annyira negatív volt, hogy akár ez a szignifikáns szint is elvérezhetett volna. Az arany három hónapja folyamatosan töri át a támogatásokat, és szinte komolyabb ellenállás nélkül veszített 300 dollárt az értékéből. Hasonló mintát láthatunk, mint az 1800-as szintnél, ahol szintén megközelítette, majd onnan volt egy visszapattanás. Jelenleg is ezt az emelkedést láthatjuk, annyi különbséggel, hogy most 100 dollárral lejjebb tartunk. A pénteki kereskedés elég csendesre sikeredett. Az árfolyam egy ponton belépett a kritikus érték alá, azonban megtartotta magát a kereskedés végére. Az aranypiacok továbbra is az 1700-as szint körül ugrálnak, és valószínűleg megtartják ezen a héten is az általános negatív hangulatot.

Most kisebb lassulást láthatunk, és a medvék lenyugodni látszanak a hatalmas eladási hullám után. Az elemzők szerint egy rövidtávú emelkedésre van esély, ha azt vesszük, hogy kritikus támogatáshoz ért, illetve ez elmúlt hetek túlterheltsége után szükség is lenen enyhülésre. Az 1700-as szint megtartása a heti zárás előtt azonban kis reményt kelthet, hiszen ezen szint elbukása katasztrofális lett volna a nemesfém számára. Természetesen a támogatási zóna tartományban mérendő, így az aranynál sem jelent azonnal problémát az 1700-as szint alatti zárás. A támogatás valójában az 1680-1700 dolláros zónára tehető. Ha ezt áttörnénk, nyilvánvalóan ez egy óriási esemény lenne, amely valószínűleg további szakadást indítana el, mely során az elemzők szerint akár 200 dolláros zuhanás is megtörténhet.

(www.shutterstock.com)

Az elemzők a bikákban bíznak, emelkedés várható a héten

Az emelkedés, ha bekövetkezik, nagy valószínűséggel csak rövid életű lesz. Jelenleg az 1750 dolláros szint a cél, melynek elérése újabb eladási hullámot indíthat el. Abban az esetben, ha a csökkentést el tudjuk kerülni, megnyílik az út az 1800-as szint újbóli meghódítása felé. Ahogy a dolgok haladnak előre, nagy figyelmet kell fordítani az amerikai dollárra és a 10 éves kincstári hozamra is. Ha mindketten tovább erősödnek, az rosszat jelent az arany számára. Jelenleg a dollár még mindig a múlt héten elért rekordmagasságok közelében jár, drágítva ezzel a sárgafémet más valutákkal rendelkező befektetők számára.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép forrása: Shutterstock