2024 október 04

Jóváhagyta jegybank a WING vételi ajánlatát az AKKO-ra

MagyarországA Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyta a WING csoport (WING) leányvállalata, a Mevinvest Vagyonkezelő Kft. (Mevinvest) nyilvános vételi ajánlatát az AKKO Invest Nyrt. (AKKO) részvényeire 266,1465 forintos darabonkénti árfolyamon – közölte a WING.

A közleményben emlékeztetnek: a nyilvános ajánlatot azért tették, mert a Mevinvest további részvénycsomagot szeretne megvásárolni, amellyel részesedése átlépi a 33 százalékos küszöbértéket. Közölték: a WING célja, hogy az AKKO részvényeit továbbra is a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyezzék. A WING támogatja, hogy az AKKO tulajdonában álló NEO Property Services, mint a magyar ingatlanszolgáltató piac meghatározó szereplője az üzemeltetéshez, működtetéshez kapcsolódó komplex szolgáltatásait bővítse, továbbá erősítse pozícióját a bérleménykialakítási szegmensben. Valamint a magasépítési és kivitelezési piacon. A WING elkötelezett amellett, hogy akár további részvényjegyzés útján is támogassa az AKKO terveit. Amennyiben a vállalat a fejlődés felgyorsítása érdekében tőkét kíván bevonni – ismertette a távirati iroda.

A WING magyar magántulajdonú vállalkozás, a Wallis csoport része. A Wallis csoport Magyarország és a régió meghatározó magántulajdonban lévő befektetési csoportja. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,5 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik. A csoport működése alatt közel 750 milliárd forintot fektetett ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, mintegy 1,35 millió négyzetméternyi ingatlanba.

Wallis csoport

A Wallis csoport Magyarország és a régió meghatározó magántulajdonban lévő befektetési csoportja 35 éves tapasztalattal. A portfóliójába a saját iparágukban meghatározó pozíciójú, jellemzően a kelet-közép-európai régióban működő vállalatok tartoznak. Összesített árbevétele 2023-ban meghaladta a 600 milliárd forintot.

Az AKKO Invest igazgatótanácsa korábban közölte, nem javasolja a részvényeseknek az ajánlat elfogadását. Az ajánlattevő célja összhangban van a társaság céljaival, növekedési stratégiájával, és amennyiben ezek megvalósulnak, lehetőség nyílik arra, hogy részvényeik piaci értéke emelkedjen. Az AKKO Invest Nyrt. vagyonkezeléssel foglalkozik. Az AKKO árbevétele 2022-ben 28,332 milliárd, tavaly 38,228 milliárd forint volt. Adózott eredménye 1,003 milliárd, illetve 1,157 milliárd forintot tett ki. Osztalékot az elmúlt két évben nem fizetett.

AKKO részvényeinek árfolyama

Az AKKO részvényeinek árfolyama kedden 302 forinton zárta a napi kereskedést. Az elmúlt egy évben 210 és 315 forint között változott.