2024 október 05

Kiyosaki – Hamarosan 10 millió dollár lehet egy Bitcoin? Igen!

Robert Kiyosaki, a „Rich Dad Poor Dad” szerzője egy új, epikus előrejelzést tett közzé a Bitcoin jövőbeli árfolyamával kapcsolatban. Várakozásai szerint a fő kriptopénz elérheti a 10 millió dolláros BTC-enkénti árfolyamot, az általa a történelem legjelentősebb gazdasági összeomlásának nevezett eseményt követően írja a U.Today.

Kiyosaki szerint ez a közelgő összeomlás egy 2025 végén kezdődő hosszú távú bikapiaci ciklus előfutára.

Ez a jövőbeni bikapiac jelentősen előnyös lesz az aranyba, ezüstbe és Bitcoinba befektetőknek, véli Kiyosaki. A közelgő gazdasági turbulenciát annak tulajdonítja, hogy az Egyesült Államok a történelem legnagyobb adós országa, és hogy csökken a hagyományos valutákba vetett hit.

Forrás : CoinMarketCap BTC/USD

Kiyosaki szónoklatában hangsúlyozza, hogy a várható összeomlás után az arany, az ezüst és a Bitcoin várhatóan új történelmi csúcsokra emelkedik, és türelmet tanácsol, azt sugallva, hogy azok számára, akik kitartanak befektetéseik mellett, jelentős lesz a jutalom.

Kiyosaki következetesen szkeptikusan nyilatkozott a hagyományos pénzügyi eszközökről. Beleértve még a Bitcoin ETF-eket is, és inkább a fizikai arany, ezüst és BTC tartását részesíti előnyben. Régóta tartó kritikája kiterjed a Federal Reserve monetáris politikájára is. A dollárt „hamis” valutának tekinti, és a tárgyi eszközökbe való befektetést támogatja. Éppen ezért kritizálta a hagyományos pénzügyi termékeket, amiért nem reprezentálják igazán a mögöttes eszközöket. Felhívva a figyelmet olyan problémákra, mint a túlértékesítés.