2024 október 06

Mennyi idő alatt lehet lebarnulni a szoláriumban? 

Ez egy azon kérdések közül, amelyet a kezdő szoláriumozók nap mint nap feltesznek akár az interneten, akár a szoláriumszalonok egyikében. Ezért is gondoltunk arra, hogy a következő cikkünkben együtt megkeressük erre a választ. Gyere és tarts velünk!

Fontos tényező a bőrtípus

Habár a Hollandimpex KFT szoláriumcső kínálatában kaphatók olyan darabok is, amelyek segítségével akár már 3 hét alatt elérhető a hőn áhított napbarnított bőr, ám hogy ez a te esetedben is valóban így lesz-e, az leginkább a bőrtípusodtól függ.

Néhányunknak elég már egy-két alkalom ahhoz, hogy lebarnuljon, míg másoknál, különösen a világos bőrrel rendelkezőknél csupán néhány hét vagy akár egy hónap elteltével jelentkezik ugyanez az eredmény. 

Ha az utóbbiak táborát erősíted, nagyon óvatosnak kell lenned! Eleinte elegendő hetente 1-2 alkalommal történő, 7-8 percig tartó szoláriumhasználat. De ha teljesen kezdőnek számítasz, akkor már ez az időtartam is sok lehet. 

Amennyiben viszont sötétebb árnyalatú bőrrel rendelkezel, akkor nem szükséges ennyire lassítanod a tempót. Persze ez nem azt jelenti, hogy ebben az esetben ne kellene odafigyelni a fokozatosságra. Javasoljuk, hogy a gyakoriság és az időtartam felől érdeklődj az adott szoláriumszalon kollégáitól.

A szoláriumcső minősége is befolyásolja a barnulási időt

A szoláriumozók gyakran dobálóznak olyan kifejezésekkel, mint a “mélybarnító” és a “gyorsbarnító”, no, de az adott cső márkájának és típusának már kevesebben néznek utána, pedig a végeredményt illetően nagy jelentőséggel bírhat.

Ott van például a fentebb említett webáruház által is forgalmazott Coffee Love cső, amely egy kiváló termékcsalád képviselője. Bizonyos változatai magasabb UVA sugárzási értékkel rendelkeznek, így a segítségükkel elérhető a vágyott színárnyalat. Továbbá akadnak olyan csövek is, amelyek speciális fényporösszetételüknek köszönhetően igazán stabil működést garantálnak.

Abban az esetben tehát, ha sikerül egy olyan szoláriumszalonba betévedned, ahol Coffee Love csöveket is használnak, akkor nincs mitől tartanod, bátran elengedheted magad. De ha nem hiszel nekünk, akkor olvasd el az elérhető online véleményeket, amelyek többet mondanak ezer szónál!

A barnulás tehát több tényezőtől függ

A szoláriumozás könnyen szokássá válhat, amellyel alapvetően nincs is probléma, ha mindeközben szem előtt tartod azt, hogy mi a jó a bőrödnek. Ennek köszönhetően ugyanis nem érhetnek majd kellemetlen meglepetések.

Összegezve tehát arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart lebarnulni, nem lehet egyetemes választ adni. Ezt csakis a bőröd fogja tudni megválaszolni. Figyeld meg alaposan a reakcióit, és ha úgy ítéled meg, hogy az adott időtartamot vagy csövet már igazán nem tolerálja, akkor változtass!