Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Fehér Ház: „Prigozsin halála egyértelmű, a Kreml-től nem szokatlan az ellenfelek likvidálása”

A Fehér Ház sajtószóvivője kedden elmondta: „egyértelmű, hogy hogyan halt meg Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője.”

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtószóvivője kedden azt mondta, hogy „nagyon világos”, hogyan halt meg Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője. A Fehér Ház szóvivője azt állította, hogy az orosz kormánynak „hosszú időre visszanyúló történelme van abban, hogy likvidálja az ellenfeleit.”

Jean-Pierre azt állította, hogy Prigozsin, akit „hadúrnak és hidegvérű gyilkosnak” nevezett, lázadást indított. „Prigozsin-t frusztrálta az, ahogyan a Kreml háborút vívott Ukrajnában.” A Fehér Ház szóvivője hangsúlyozta, hogy a Wagner vezér ugyan később megegyezett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, de alig két hónappal az alku után megölték. „Nagyon világos, elég nyilvánvaló, hogy mi történt itt.” – tette hozzá.

orosz ukrán háború

Korábban Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy „nem sok olyan dolog történik Oroszországban, ami mögött nem Putyin állna.” Biden elmondta, hogy Prigozsin sorsa „nem meglepő”. Ezt követően a Kreml „abszolút hazugságnak” minősítette a Nyugat vádjait, miszerint köze lenne Moszkvának a Wagner-csoport vezetőjének halálát okozó repülőgép-szerencsétlenséghez.

Biden

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com