Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Háború – az EU újabb 1.5 milliárd eurót adott Ukrajnának

Az Európai Bizottság további pénzügyi támogatást biztosított Ukrajna részére, ezúttal is 1.5 milliárd euró értékben, a 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi segélycsomag (MFA+) további részleteként.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden bejelentette, hogy az Európai Unió a korábban ígért pénzügyi támogatás legutóbbi, 1.5 milliárd eurós részletét kifizetteaz országnaknak. Ezzel 2022 márciusa óta összesen már 19.2 milliárd euró értékű pénzügyi támogatást nyújtott a háború sújtotta országnak az Európai Bizottság.

„Támogatjuk Ukrajna felépülésére és helyreállítására irányuló törekvéseket, segítjük az állam működésének fenntartását. Ma újabb 1.5 milliárd eurót fizettünk ki. És várhatóan további pénzeket fogunk Ukrajnának küldeni idén és még azt követően is.” – jelentette ki Ursula von der Leyen.

2022 októberében Ursula von der Leyen bejelentette, hogy az EU 18 milliárd eurót ad Ukrajnának. Havi 1.5 milliárd eurós részletekben 2023-tól. Jelenleg a makroszintű pénzügyi segélycsomag keretében már 19.2 milliárd eurót biztosított. Az EU és az Európai Bizottság elnöke szerint további pénzügyi támogatás várható.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com