Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Jót ment a kínai XPeng

Kapósak voltak a második negyedévben az XPeng okos elektromos járművei, éves szinten 27 százalékkal nőtt meg a kiszállítások száma.

A kínai elektromos autógyártó, az XPeng Inc. szombaton hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, hogy 2023 második negyedévében összesen 23 205 darab okos elektromos járművet szállítottak ki újdonsült tulajdonosaiknak. Kapósak voltak a második negyedévben a kínai gyártó EV modelljei. A tavalyi év azonos periódusához képest 27 százalékkal magasabban alakult a leszállított elektromos modellek száma.

XPeng

2023 júniusában a kínai autógyártó 8620 EV-t szállított ki, ami 15 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz (májushoz) képest. Jól fogyott a P7 széria, havi szinten 17 százalékot ugrott a kiszállítások száma. A vállalat közölte, hogy ezzel immáron sorozatban az ötödik hónapban nőtt a kiszállítások száma. 2023 június 30-ig már több mint 300 ezer darab elektromos autót szállított le az XPeng.

A G6 Ultra Smart Coupe SUV bemutatását követően az XPeng kijelentette, hogy a modell „széles körű piaci figyelmet keltett és kiváló értékeléseket kapott.” Az autógyártó hozzátette, hogy az új modell legelső példányainak leszállítása várhatóan már ebben a hónapban megkezdődhet.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com