Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

NATO – újabb 1 évig maradhat Stoltenberg a főtitkár

Sajtóértesülések szerint Stoltenberg állítólag még további egy évig maradhat a NATO élén, mint főtitkár.

Sajtóértesülések szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár újabb egy évig marad a pozíciójában. A Politico csütörtökön négy, az ügyet ismerő „bennfentes” személyre hivatkozva arról számolt be, hogy Jens Stoltenberg még egy évig marad a NATO élén, mint főtitkár.

Az informátorok szerint a döntés már megszületett az ügyben, a hivatalos bejelentésre pedig várhatóan a jövő héten kerülhet sor.

Korábbi jelentések szerint a szövetség azért akarja meghosszabbítani Stoltenberg megbízatását, mert úgy érzik, hogy határozott vezetésre van szüksége a NATO-nak Oroszország ukrajnai háborúja közepette. A háború mellett Kína is fejtörést okozhat a NATO-nak, a kérdésekben szintén erőskezű tapasztalt vezetőre van szüksége a szövetségnek.

„A NATO készen áll arra, hogy megvédje magát Oroszország és Fehéroroszország együttes támadásával szemben is.”– jelentette ki tegnap Jens Stoltenberg. A NATO-főtitkár szerint a háború elmélyítette a megosztottságot Oroszországban. A jövő hónapban, Vilniusban kerül sor a NATO-csúcstalálkozójára, melynek egyik kiemelt témája valószínűleg az orosz-ukrán háború lesz.

orosz-ukrán háború, nato

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com