Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

A klasszikus zene és az Apple találkozása

Március 28-án egy klasszikus zenei alkalmazást indít az Apple, amely ingyenesen elérhető lesz az Apple Music előfizetőinek.

Az Apple Inc. csütörtökön bejelentette, hogy március 28-án elindít egy, a klasszikus zenének szentelt alkalmazást. A klasszikus zenék ezzel minden Apple Musicra előfizetett felhasználó számára külön költségek nélkül elérhetőek lesznek.

Széles kínálat várható

Az Apple Music Classical névre keresztel alkalmazás az Apple közleménye szerint több mint ötmillió zeneszámot tartalmaz majd a katalógusában. Minden egyes darabhoz részletes metaadatokat társítanak. Az iOS operációs rendszert futtató eszközöknek azonban csatlakozniuk kell majd az internethez az alkalmazás használatához.

Apple
(www.shutterstock.com)

Az Apple Music Classical indulása körülbelül másfél évvel azután történik, hogy a technológiai óriás felvásárolta a Primephonic nevű, klasszikus zenei streaming szolgáltatást. A felvásárlást követően az Apple elkezdett dolgozni azon, hogy a Primephonic katalógusát integrálja az Apple Music platformjába. A jövőben az Apple Music Classical alkalmazás Android verziója is megjelenik. – jegyezte meg a vállalat.

Forrás

Borítókép forrása: Shutterstock