Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

„Példátlan korrupció uralkodik az országban” – Trump

Donald Trump az elmúlt időszakban többször is élesen bírálta utódját, Joe Bident. Szerdán az amerikai gazdaság teljes tönkretételéve vádolta meg Trump a jelenlegi amerikai elnököt. Trump szerint az utódja „tönkre teszi az ország gazdaságát, lerombolja a jogállamiságot ezért most egy hanyatló nemzet vagyunk, egy bukott nemzet és a félelem nemzete.”

Néhány órával ezelőtt Nevadában egy közel 1.5 órás beszéd keretében ismét éles kritikákat fogalmazott meg a korábbi elnök. Trump a szárnyaló infláció miatt Biden kormányzatát hibáztatja. „Nevadában 100 százalékkal drágult az üzemanyag Biden beiktatása óta. 2 évvel ezelőtt minden olyan jó volt az országunkban, most meg darabokra hullik az egész.” -érvelt kissé sarkítva Trump. A beszéd közben a volt elnök arra utaló jeleket is mutatott, hogy 2024-ben esetlegesen újra indulna az elnöki címért.

https://twitter.com/PapiTrumpo/status/1578865582480318464?s=20&t=GXf94eOnVX9CSS2A9v8pPA

„Az amerikai történelem 5 legrosszabb elnöke együttesen sem végzett volna akkora pusztítást, mint amit Biden tett a nemzetünkkel mindössze 2 év alatt.” -panaszkodott Nevadában Donald Trump. A korábbi elnök szerint az Egyesült Államok történelmében korábban még sosem volt példa ilyen mértékű hatalommal való visszaélésre és korrupcióra, mint Biden kormányzása alatt.

Trump már júniusban is élesen bírálta Biden elnök válságkezelését, az exelnök ekkor figyelmeztetett először a világháború kockázatára. „A Biden kormány nem tudja, hogy hogyan kezelje megfelelően Putyint. Remélem nem lesz igazam a harmadik világháború kirobbanását illetően, de ma nagyobb a világháború kockázata, mint valaha.” -mondta még szeptember végén Trump.