Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Az aggasztó kínai gazdasági adatok ellenére folytatódott a nyerőszéria a tengerentúlon

Úgy tűnik egyre nagyobb bajban van a kínai gazdaság, a hétvégén nyilvánosságra hozott adatok alapján egyértelműen lassul a gazdaság. A kínai gazdaság az előzetesen vártnál csak kisebb mértékben tudott talpra állni a koronavírus következtében újonnan bevezetett lezárások és az ingatlanpiac megingása miatti fékezésből. Tegnap nagy meglepetésre lazított a monetáris politikai feltételein a kínai jegybank.

A vártnál gyengébb kínai gazdasági adatok hatására negatív tartományban nyitották a hét első kereskedési napját az amerikai vezető tőzsdeindexek, azonban a zárása erőre kaptak a börzék és újabb nyereséges napot tudott zárni mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex.

Az amerikai részvénypiac túlnyomó többsége jól teljesített az elmúlt hetekben az enyhülő inflációs nyomás következtében. A Dow Jones Ipari Átlag egészen május óta nem volt ilyen hosszú ideig nyerőszériában, sorozatban már a hatodik „zöld” napját zárta a benchmark index.

(www.shutterstock.com)

A múlt héten az S&P 500 benchmark index és a tech fajsúlyos Nadsaq Composite Index is sorozatban a negyedik nyereséges hetét zárta, melyre nem volt példa egészen 2021 novembere óta. A FactSet adatai szerint az S&P 500 3.3 százalékos pluszban zárta az elmúlt kereskedési hete, a blue-chip Dow Jones Ipari Átlag 2.9 százalékkal erősödött az elmúlt 5 kereskedési nap alatt, míg a Nasdaq Composite Index 3.1 százázalékos emelkedést tudott felmutatni.

Így teljesítettek a vezető amerikai tőzsdeindexek tegnap:

A Dow Jones Ipari Átlag a hétfői kereskedési nap korai szakaszát negatív tartományban töltötte, ezt követően erőre kapott. A Dow Jones index 151.39 pontos, 0.45 százalékos emelkedést követően 33 912.44 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot. A Dow Jones index utoljára májusban volt hasonlóan hosszú nyerőszériában, akkor sorozatban 6 kereskedési napon keresztül tudott emelkedni a benchmark index.

(www.investing.com)

Az S&P 500 a Dow Jones Ipari Átlaghoz hasonlóan negatív tartományban nyitotta a hétfői kereskedési napot, végül 16.99 pontos, 0.40 százalékos erősödést követően 4 297.14 ponton zárta a hét első kereskedési napját az S&P 500. A benchmark index az elmúlt időszakban látott felpattanás ellenére 2022-ben továbbra is 9.84 százalékos mínuszban van.

(www.investing.com)

Az amerikai vezető tőzsdeindexek közül a Nasdaq Composite Index teljesített a legjobban tegnap. A tech fajsúlyos index 80.87 pontos, 0.62 százalékos pluszban zárt. A júniusi lokális mélypontról látott éles felpattanás ellenére továbbra is a Nasdaq Composite van a legnagyobb mínuszban idén a három amerikai vezető tőzsdeindex közül, jelenleg 16.09 százalékos mínuszban áll az index.

(www.investing.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com