Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Beszáll az NFT mániába a GameStop is

A népszerű mémrészvény, a GameStop árfolyamában a csütörtöki tőzsdezárást követően közel 30 százalékos felpattanást láthattunk. Az emelkedés hátterében az áll, hogy a tervek szerint a GameStop egy NFT piactér létrehozásán dolgozik, ezzel az amerikai videojáték-, szórakoztatóelektronikai és játékáru-kereskedő is belépne a kriptovaluták és a blokklánc misztikus világába.

A Wall Street Journal értesülései szerint a GameStop egy külön divíziót is létrehoz, a saját NFT piactér létrehozása mellett partneri kapcsolatokat is keresnek a kriptovaluták világában.

A részvény 29 százalékos pluszba fordult a csütörtöki tőzsdezárást követően, ezzel a GameStop árfolyama visszatérhet a múlt hónapban látott magasabb szintekre. Úgy tűnik a hír jót tett a többi mémmé vált részvénynek is, a világ legnagyobb mozihálózatát üzemeltető AMC Entertainment részvényei szintén több százalékos pluszba fordultak a tegnapi zárást követően.

Pénteken közel 20 százalékos pluszban nyitott a GameStop, azonban ezt követően csökkenni kezdett az árfolyama.

2021 januárjában vált igazán népszerűvé a Reddit és a WallStreetBets és indult el a mémrészvény mánia. A Forbes szerint a Reddit WallStreetBets nevű fórumának köszönhetően kultusszá vált a „Meme investing”. A WallStreetBets nevű fórum egy online trading klubbá alakult át, a két legnépszerűbb mémmé váló részvény a GameStop és az AMC volt. A GameStop 2021-et több mint 700 százalékos pluszban zárta, az AMC értéke tavaly több mint 1200 százalékkal nőtt.

A 2012 január 31-én létrehozott WallStreetBets nevű Reddit fórumnak jelenleg 11.4 millió tagja van, az év elején az online fórum mindössze 1.7 millió tagot számlált. Idén januárban, a mémrészvény mánia közepette volt olyan nap, amikor több mint 1.5 millió új tag csatlakozott, mindössze 24 óra leforgása alatt. Jól látható az AMC és a GameStop árfolyamának alakulásán, hogy mekkora ereje van a közösségi média platformnak.

A GameStop kritpo tervei hónapok óta a levegőben lógtak, bennfentes információk szerint a GameStop új kripto és blokklánc csapata legalább 20 főből fog állni. A társaság szerint óriási lehetőség rejlik a projektben, mivel egyre többen vesznek kriptovalutákat azzal a céllal, hogy azokból különféle játékokhoz kapcsolódó NFT-ket vásároljanak. A GameStop szerint ez egy teljesen új megközelítése a videojátékok világának.