Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Megveszi az Erste a Randomot – minden változás egy helyen

Tegnap érkezett a hír, hogy az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Random Capital Zrt.-t. A tranzakció megvalósítására mindkét félnek bőven voltak okai, és jelenleg attól sem kell tartani, hogy a Random brand eltűnne. Lássuk az elmúlt időszak legizgalmasabb brókercég akvizíciójának részleteit!

Íme az okok

A Random esetében a legfőbb ok az, hogy szükség volt egy olyan partnerre, akinek a segítségével lépést lehet tartani a folyamatos bővüléssel, fejlődéssel. A cég az innovációs lehetőségek kiteljesedését is várja a tranzakciótól. Az Erste megfelelő választásnak bizonyult, hiszen kiemelkedő befektetési szolgáltatási portfóliója és a banki háttér előnyei jól ötvözhetők a Random egyszerűségével és gyorsaságával.

Az Erste szempontjából a Random aktív ügyélköre, belső tudása, valamint a saját online kereskedési rendszere jelentett vonzó lehetőséget. Nem célja ugyanakkor a banknak, hogy eltörölje a Random entitását, a brókercég továbbra is önálló entitásként működik majd. A jelenleg Randomnál dolgozó nagyjából harminc fő többsége folytatja a munkát a cégnél. Az alapító-tulajdonos Virág Ferenc tanácsadóként segíti majd a két cég együttműködését. Az ő véleménye szerint az ügyfelek érdeke is a további dinamikus fejlődés, a legszélesebb hazai termék- és szolgáltatáspalettával bíró Erste Befektetési Zrt. által pedig ez meg tud valósulni.

Ez vár az ügyfelekre

Ami talán a legfontosabb, hogy a díjak és kondíciók, valamint a kereskedési felület egyáltalán nem változik meg a Random ügyfelei számára. Ugyanúgy kereskedhetnek, fektethetnek be tehát továbbra is az online brókercég ügyfelei, mint a korábbiakban, semmilyen azonnali változás nem éri őket.

Megismerkedhetnek ugyanakkor majd az Erste által kínált lehetőségekkel, szolgáltatásokkal, valamint eddig nem elérhető termékeket is vásárolhatnak. Ezek többek között ez Erste Future befektetési program, az Erste World és Erste Private Banking szolgáltatások, vagy akár a befektetési hitel szolgáltatás külföldi részvényekre.

Az Erste ügyfelei számára sem történik azonnali változás, ugyanakkor a két cég együttműködésének eredménye, hogy az Erste minél jobb online kereskedési felület kialakítására törekszik. A Random Capital megvásárlása tehát az Erste ügyfelei számára is gyakorlati előnyökkel járnak, így kiaknázva maximálisan az akvizícióból adódó lehetőségeket.

www.randomcapital.hu

www.erstemarket.hu