2024 június 14

K-Pop – Elindulhat a zene latin-amerikai hódító útjára

Dél-Korea legnagyobb zenei kiadója, a BTS K-Pop szuperegyüttes mögött álló Hybe Co közölte, hogy megvásárolja az Exile Content spanyol nyelvű médiavállalat zenei kiadóját. Ezzel az első jelentős lépést megtette a latin zenepiaci terjeszkedés felé.

A Hybe közölte, hogy egy latin-amerikai egységet hoz létre a művészek menedzselésére és újabb tehetségek felfedezésére. Továbbá fontolgatja, hogy hosszú távon beépítik a K-pop üzleti módszertanát a latin műfajba. A vállalat szóvivője nem kívánta közölni az akvizíció pénzügyi feltételeit.

A társaság az 1,3 milliárd dollárra becsült latin zenei piac gyors növekedését szeretné kihasználni. Mivel 2022-ben 26,4%-os éves növekedést jelentettek, szemben a globális zenei piac 9%-os emelkedésével.

A dél-koreai zeneipar legnagyobb klasszisa, a BTS, mint együttes éppen átmeneti szünetet tart, amíg tagjai a kötelező katonai szolgálatot töltik Dél-Koreában. A BTS távolléte ellenére a K-Pop előadóművészek összesített eladási volumene 2023-ban nőtt. Az előző évhez képest több együttes alakult meg ezzel szélesebb nemzetközi követőtáborra szert téve – áll a Reuters hírügynökség közleményében.