A nemzetközi befektetői hangulat továbbra is kedvező, így kisebb pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Varga Zoltán MTI-hez elküldött kommentárja szerint ugyanakkor kérdés, hogy sikerül-e megtartani az emelkedést a nap további részében.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama a 9 ezer forintos szint alatt zárt, ha tartós lenne a letörés, a következő erősebb támasz 8470 forintnál található.

A Mol grafikonján 2890 forintnál és 2840 forintnál húzódnak fontosabb szintek.

A Richter jegyzése hétfőn megközelítette a 8 ezer forintos támaszt, amire a szakértő szerint a továbbiakban is kiemelten érdemes figyelni, hamarosan nagyobb elmozdulás jöhet az árfolyamban.

A Magyar Telekom árfolyama a 317-324 forintos sávban mozog.

Az elemző jelezte, hogy 13 455 forintos célárat adott az OTP Bankra a JP Morgan.

A hétfői záróárat közel 50 százalékkal haladja meg a célár, az ajánlásuk ennek ellenére semleges. Kitért arra is, hogy a Mol gázt talált Pakisztánban. Jelenleg teszteket végeznek a TAL Blokk területén lévő Tolanj West-02 kúton talált szénhidrogéneken; a kitermelhető mennyiséget napi 360 ezer köbméterre becsülik. A kitermelés 2022 decemberben kezdődhet, de ezt megelőzően további tesztek elvégzése szükséges.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43 034,16 ponton nyitott kedden.
A hétfői záró értékéhez képest nem változott.