Meredeken esik az olajár azokra a félelmekre, hogy a koronavírus-fertőzés növekedése Kínában újabb lezárásokhoz vezet, és ez visszaveti az üzemanyagkeresletet az ázsiai országban, amely a világ legnagyobb szénhidrogén-importőre.

A kínai hatóságok az új koronavírusos esetek növekedéséről számoltak be, és azt közölték, hogy lépéseket tesznek a fertőzés terjedésének megfékezésére. “A globális recessziótól való növekvő félelem és a kőolaj iránti kínai kereslet esetleges visszaesése gyengíti a kőolaj árát” – mondták az Eurasia Group elemzői. A piac emellett Joe Biden amerikai elnök szaúd-arábiai látogatására is vár.

Biden várhatóan találkozik Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel, valamint más arab vezetőkkel Egyiptomból, Jordániából és az Egyesült Arab Emírségekből. Röviddel 14.30 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 4,37 dollárral (4,08 százalékkal) 102,70 dollárra csökkent. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 4,58 dollárral (4,40 százalékkal) 99,51 dollárra süllyedt – adta hírül a távirati iroda.