Az alapítvány létrejötte óta 12,4 milliárd forint értékben 1658 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

Felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően a Pallas Athéné Alapítvány 2022. második negyedévét is eredményesen zárta, az Optima Befektetési Zrt., az alapítványi vagyon kezelője 349 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, amely a második negyedév végén összesen 281,2 milliárd forintot tett ki – közölte az alapítvány az MTI-vel pénteken.

A vagyonelemek értékéről közölték: az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 229,0 milliárd forintot befektetési jegyben, 35,8 milliárd forintot bankbetétben, 16,1 milliárd forintot vállalati kötvényekben, valamint 0,3 milliárd forintot ingatlanban tartanak. Az alapítvány létrejötte óta 12,4 milliárd forint értékben 1658 oktatási és tudományos pályázatot támogatott – írták.

A közlemény szerint az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el – írták.