Nagy Attila, a DrPort ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, hogy terveik szerint 2022-re mintegy 700 orvos használja már a platformját, utat nyitva ezzel a közvetlen digitális egészségpénztári elszámolásokhoz.

 

Kitért arra, hogy a gyógyszertárakban kiépített rendszernek köszönhetően zökkenőmentesen fizethetnek a pénztártagok egészségpénztári kártyával, ha viszont szolgáltatást szeretnének igénybe venni, az jelenleg számos akadályba ütközhet – adta hírül a távirati iroda.

A DrPort az egész folyamatot digitális folyosóba tereli, és olyan orvoskereső platformot biztosít a pácienseknek, amelyben azonnal ellenőrizhető, hogy a kiválasztott orvos mely egészségpénztárral áll szerződésben, és egy online naptár segítségével lehetőséget nyújt az azonnali időpontfoglalásra is. A vizsgálatot követően az egészségpénztári kártyával online fizethet a páciens, az elszámolással pedig sem neki, sem az orvosnak nincs teendője.

A DrPort Europe Kft. első befektetője a Creative Accelerator Kft. volt 2018-ban, az inkubációs program 2019. októberében zárult. A következő körös befektető a Hiventures Zrt. lett 2020. végén, a 250 millió forint összegű kockázati tőkebefektetést a DrPort Europe Kft. a Hiventures magvető befektetési programjából kapta.

A cég jelenleg a két legnagyobb egészségpénztárral, az OTP Egészségpénztárral és az MKB-Pannónia Egészségpénztárral áll szerződéses viszonyban, így az e pénztárak tagjai által igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokat tudja a rendszer online módon, 5-8 nap alatt elszámolni. Az év végére további 2, majd 2022-ben
további 4 egészségpénztárral kötnek együttműködést – írják a közleményben.

A DrPort Europe Kft. 2021-ben mintegy 30 millió forint árbevételt tervez a naptár és időpontfoglaló, számlázás,
egészségpénztári online kártyás fizetés, valamint a kiemelés modulok értékesítése révén, a tervek szerint a magyarországi piaci tevékenységből származó árbevétel 2022-ben már meghaladja a 200 millió forintot.