A svéd AB Volvo megkezdte a cég legnagyobb forgalmát kitevő tehergépjármű modellek tisztán elektromos meghajtású változatainak sorozatgyártását

A svéd AB Volvo megkezdte a cég legnagyobb forgalmát kitevő tehergépjármű modellek tisztán elektromos meghajtású változatainak sorozatgyártását – közölte szerdán a göteborgi székhelyű vállalat.
A Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX modellek a vállalatcsoport éves értékesítésének kétharmadát teszik ki. A három népszerű típus elektromos változatának sorozatgyártásával a növekvő keresletet igyekeznek kielégíteni – írták közleményükben. Ezzel már hatra emelkedett a cég portfóliójában a zéró kibocsátású nehéztehergépjármű modellek száma. A Volvo teherautó üzletága eddig 2600 elektromos meghajtású tehergépjárművet értékesített. A menedzsment azt a célt tűzte ki, hogy a “zöld teherautók” részaránya a teljes értékesítés felét adja az évtized végére A kínai Zhejiang Geely Holding 2010-ben vásárolta meg a Volvo Cars autógyártó vállalatot és 2017-ben szerzett kisebbségi részesedést a svéd teherautógyártóban -adta hírül az MTI.