Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában, a cég megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését – közölte a gépjármű kereskedelemmel és kölcsönzéssel foglalkozó társaság a Budapesti Értéktőzsde

Az elmúlt két évben két sikeres akvizíciót hajtott végre, így már 5 szlovén városban 5 autómárkát értékesít az AutoWallis. Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a lépés támogatja azt a stratégiai célkitűzésüket, hogy a csoport által lefedett 14 régiós ország minél nagyobb részén vezesse be és értékesítse a képviselt márkákat. Az AutoWallis Csoport tagjaként a Wallis Automotive Europe 2016-tól van jelen a Jaguar és a Land Rover márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon (Albánia, Bosznia Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia), amely mellé 2020 tavaszán csatlakozott Magyarország is. A társaság április végi közgyűlésén döntött arról, hogy a tavalyi konszolidált adózott eredményéből és a leánycégek tavalyi eredményéből származó osztalékból összeálló 1,87 milliárd forintot is a társaság növekedési stratégiájának megvalósítására fordítják közölte a távirati iroda.

A BÉT prémium kategóriájában jegyzett vállalat árbevétele több mint kétszeresére, közel 200 milliárd forintra ugrott tavaly és ennek megduplázását tervezi 2025-re. Tavaly a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 244 százalékkal nőtt, meghaladta a 7,82 milliárd forintot. Teljes átfogó eredménye az előző évi veszteség után 3,2 milliárd forint volt. Részvényei szerdán 99,4 forinton zártak, értékük egy éven belül 91 és 135 forint között változott.