Folyamatosan növekvő eredményt vár a CIG Pannónia a stratégiai megállapodások és a tervezett fejlesztések hatására – mondta a CIG Pannónia csoport vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, a társaság idei második negyedéves pénzügyi jelentésének ismertetésekor.

Polányi Zoltán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett jelentés főbb adatai közül kiemelte, hogy a biztosító 645 millió forintos konszolidált adózott eredményt ért el az idei első hat hónapban, ezzel a társaság 27 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakának 506 millió forintos profiteredményét. A biztosítási díjbevételek ennél is dinamikusabban, 37 százalékkal, 4 milliárd forinttal nőttek ugyanebben az időszakban – közölte. A vezérigazgató jelezte, hogy az eredmény hátterében a biztosító bővülő portfóliója, másrészt az értékesítési csatornák fejlődése áll. Ismertette, hogy az életbiztosítási ágazatban 4,49 százalékos, a nyugdíjbiztosítások piacán 6,39 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a CIG Pannónia Életbiztosító, ezzel az árbevétel alapján az életbiztosítási piacon a tizedik, a nyugdíjbiztosítók közül pedig a nyolcadik a társaság.

Az idei második negyedév újdonsága a lakásbiztosítások és utasbiztosítások bevezetése volt, a társaság minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítással is piacra lépett – tette hozzá. Polányi Zoltán kiemelte azt is, hogy a stratégiai céloknak megfelelően egyre nagyobb a hangsúly a kockázati biztosításokon, 10 százalékkal emelkedett a kockázati életbiztosítások volumene az első fél évben. A vállalati és csoportos biztosításokról elmondta: a flotta casco biztosítások kezelt állománya meghaladja a 10 ezer gépkocsit. A vállalati vagyonbiztosítások területén az első fél évben elért állománydíj 2 milliárd forint felett volt. A csoportos személybiztosításokban a legdinamikusabban a csoportos egészégbiztosítások fejlődtek, az állománydíj már az első fél évben duplája volt a teljes 2021-es teljesítménynek, és meghaladta az 1 milliárd forintot – közölte.

Az értékesítési csatornák fejlesztése szempontjából különösen jelentősnek nevezte, hogy a Magyar Bankholdinggal kötött, 20 évre szóló stratégiai magállapodás után a CIG Pannónia csoport hasonló együttműködést kötött az Euroleasing Zrt.-vel is, ennek keretében az Euroleasing ügyfelei számára is elérhetővé vált a vagyonbiztosítási és casco termékek mellett a CIG Pannónia hitelfedezeti biztosítása is. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír 263 forinton zárt szerdán, éves maximuma 425, minimuma 241 forint volt – közölte a távirati iroda.