Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.

A keddi tájékoztatás szerint a telket az AutoWallis Nyrt. kizárólagos tulajdonában lévő AW Property Kft. vette meg a Strabag Csoporttól, a közel kéthektáros területet önerőből vásárolta a társaság.

A tervek szerint a telken 2025-ig csaknem 9 ezer négyzetméteres, a legújabb zöld elvárásoknak is megfelelő ingatlan fejlesztése valósulhat meg. A közel 10 milliárd forintos beruházást az AutoWallis a zöldkötvényekből befolyt összegből és projekthitelből tervezi finanszírozni. A közlemény idézi Székely Gábort, az AutoWallis befektetési igazgatóját, aki elmondta: az ingatlan és a lehetséges fejlesztés jól illeszkedik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) autós vállalatának stratégiájába, amely nemcsak a társaság által már képviselt márkák új helyszíneken történő értékesítésével, hanem akár új márkák képviseletének megszerzésével is számol a jövőben.

Hozzátette, hogy a kereskedő- és szolgáltató központ részletes terveit a legújabb zöld elvárásoknak megfelelően készítik majd el.

A vállalat papírjait a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei hétfőn 100 forinton zártak; az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 120 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.