Megemeli alaptőkéjét az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával – közölte a társaság a tőzsde honlapján

A tájékoztatás szerint az igazgatóság elfogadta az Alteo Munkavállalói Résztulajdonosi Szervezet (MRP Szervezet) 2024. évi és 2025. évi javadalmazási politikáját. Ezzel együtt döntöttek a cég alaptőkéjének felemeléséről azzal, hogy csak egy befektetőnek, az Alteo MRP Szervezetnek ajánlják fel az új részvények zártkörű értékesítésében a részvételt. Így biztosítják a javadalmazási politikák végrehajtásához szükséges Alteo törzsrészvény mennyiséget. Az Alteo MRP Szervezet az új részvények átvételére előzetesen kötelezettségvállalási nyilatkozat tett a javadalmazási politikák végrehajtásához szükséges összegben, 1 136 742 000 forint kibocsátási összértékben.

Az igazgatóság az új részvények kibocsátási árát 2085 forintban állapította meg, a döntési folyamat elindításakor érvényes 30 kereskedési nap súlyozott átlaga alapján. Így összesen 545 200 darab új részvény kibocsátásáról döntöttek. Azt is közölték, hogy a zártkörű értékesítésben kijelölt befektető, az Alteo MRP Szervezet eleget tett előzetesen vállalt kötelezettségének, és a 545 200 darab új részvény teljes ellenértékét az igazgatósági határozatban előírtak szerint teljesítette. Ezzel a tranzakció lezárult, a cég alaptőkéjének névértékén számítva 249 millió 143 ezer 425 forintra emelésének valamennyi feltétele teljesült. Az új részvényhez fűződő részvényesi jogok megegyeznek a társaság tőkeemelése előtt kibocsátott azonos részvénysorozatú részvényeihez fűződő részvényesi jogokkal, azzal, hogy az új részvények első ízben az alaptőke-emelés bejegyzésének üzleti éve után járó osztalékra fognak jogosítani – közölték. Mint írták, a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy az alaptőke megemelésével kapcsolatos cégeljárás mielőbb sikerrel lezáruljon, és az újonnan kibocsátott részvények mielőbb a befektető rendelkezésére álljanak – ismertette a távirati iroda.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán 2440 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 1200 és 2570 forint között változott.