Rekordárbevételt és -eredményt ért el az AutoWallis az első negyedévben.

A régió 14 országában jelenlévő AutoWallis csoport nettó eredménye több mint ötszörösére, 1,949 milliárd forintra, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyeresége (EBIDTA) több mint a duplájára, 3,125 milliárd forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az AutoWallis árbevétele az első negyedévben 18 százalékkal 57,701 milliárd forintra nőtt, miközben az uniós piacokon 12,4 százalékos volt a csökkenés. A teljesítmény mögött kizárólag organikus növekedés áll, amelyből kiemelkedik a nagykereskedelmi üzletág jelentős bővülése – emelte ki az eredményeket értékelve Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a csoport mindkét üzletágának működési hatékonysága jelentősen javult, így a társaság eredménye minden tekintetben új rekordra ugrott.

Ormosy Gábor rámutatott, hogy az első negyedévben a tavalyi nyereségnek már közel kétharmadát elérte a csoport, miközben a menedzsment megítélése szerint az eredményességet legjobban bemutató EBITDA esetében a tavalyi egész éves érték 40 százalékát sikerült mostanra teljesíteni – adta hírül a távirati iroda. A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett társaság papírja 96,4 forinton zárt csütörtökön, a részvény árfolyama 91 forint éves minimumot és 135 forint éves maximumot ért el.