Két új töltőállomást nyitott a Mol Romániában a Cernavoda és Konstanca közötti A2-es autópálya mentén. Július végéig további két töltőállomást fognak üzembe helyezni – közölte a Mol Románia.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény emlékeztet arra, hogy a romániai közúti infrastruktúrát és autópályákat kezelő országos vállalattal megkötött tavalyi koncessziós szolgáltatási szerződés szerint a Mol Románia összesen 14 töltőállomást nyit a romániai autópályák mentén. Ennek értelmében avattak fel most Murfatlarnál kettőt, amelyek a Cernavoda és Konstanca közötti, A2-es jelzésű autópálya mentén találhatók. A koncessziós szerződés értelmében a Mol Románia 14 benzinkutat épít a Nagylak-Nagyszeben (A1), a Pitesti-Bukarest (A) és a Cernavoda-Konstanca (A2) autópályaszakaszokon. Ezekből 6 a Lugos-Déva, 4 a Szászváros-Nagyszeben, 2 a Bukarest-Pitesti és 2 a Medgidia-Konstanca szakaszokon épül meg. Július végéig további két Mol töltőállomás nyílik meg az A1 autópálya mentén, Marosillye településnél- ismertette a távirati iroda.

Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Mol jelentős befektetésekre alapuló átalakulási folyamatban van, amelynek legfőbb célja a termék- és szolgáltatáskínálat bővítése. Hangsúlyozta: az új töltőállomások megnyitása megerősíti a Mol jelenlétét a romániai piacon. A 250 alkalmazottat foglalkoztató Mol Románia a Mol-csoport egyik leányvállalata, amely Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata. 25 éve van jelen a román piacon, a vállalat 247 töltőállomást működtet, valmint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG-terminált Mezőtelegden.