2024 május 21

Erőteljesen nő az elektronikus fizetési forgalom

A bank az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismertette: a kártyaelfogadási tranzakciók száma és volumene 30 százalék felett növekedett a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest miután az első negyedévben is hasonló mértékű volt a növekedés.

A közleményben rámutattak: a folyamatot az év eleji egyszeri támogatások – mint a családi adóvisszatérítés -, a járvány enyhülésének következtében fellendült turizmus, az emelkedő infláció és az orosz-urán konfliktus elől menekülők magyarországi vásárlásai is táplálták. A pénzintézet szakértői szerint az elektronikus fizetés volumene a második fél évben tovább növekszik, de az első fél évre jellemző dinamikus fejlődés üteme csökkenni fog.

A pénzintézet jelezte, hogy a SimpleBusiness forgalma az idei második negyedévben 188 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakét, míg a tranzakciók száma 272 százalékkal. A SimpleBusiness elektronikus fizetési megoldás olyan alkalmazás, amellyel a kereskedő POS-terminálként használhatja mobiltelefonját.

Az applikációt a hitelintézet kezdő- vagy 30 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak javasolja; magasabb árbevétel esetén POS-terminál igénylését ajánlják – írták a közleményben.