2024 július 13

Vészes tűzeset egy járműszállító hajón

Tűz ütött ki szerdán egy közel 3000 járművet szállító hajón a holland partoknál, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte a parti őrség.

Jól égnek az autók

A tűz kedd este keletkezett a Németországból Egyiptomba tartó, 199 méter hosszú, panamai lajstromozású Fremantle Highway nevű hajón. A mentőhajók vizet permeteztek az égő hajóra, azonban a túl sok víz a hajó elsüllyedését kockáztatta – közölte a holland parti őrség. Egy mentőhajó rákapcsolódott hogy lefixálja a hajót.

„A tüzet még mindig nem sikerült megfékezni. Nagyon nehéz eloltani a tüzet, valószínűleg a hajó által szállított rakomány miatt” – mondta Edwin Versteeg, a holland vízi és közmunkaügyi hivatal szóvivője.

A parti őrség szerint a Bremerhaven kikötőjéből indult Fremantle-t kivontatták a hajózási útvonalakról, és elsüllyesztették. A hajó 27 kilométerre (17 mérföldre) északra volt a hollandiai Ameland szigetétől, amikor a tűz keletkezett. A legénység mind a 23 tagját evakuálták. Néhányan füstmérgezést szenvedtek, akiket helikopterrel szállítottak a szárazföldön lévő egészségügyi intézményekbe.

Edwin Granneman, a parti őrség szóvivője elmondta, hogy a mentési szakértők megpróbálják kitalálni a következő lépéseket az égő hajóval kapcsolatban.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock