2024 július 25

Utolsó pillanatban érkezett 470 fölé az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A 467-470-es tartományban mozgott a csütörtöki kereskedés nagy részében is az MTelekom árfolyama, tovább próbálva leküzdeni a makacs 470-es ellenállást. A záró szakaszban sikerült végül egy felkötéssel 471 forintra zárni. Ez mindenképpen örömteli, de szignifikánsnak még nem nevezhető az áttörés. Ha ma megerősítés érkezik, és tovább tud kapaszkodni a papír, akkor megindulhat erősebb ellenállási felé az árfolyam a 470-480-as tartományban.

Támasz: 470

Ellenállás: 480

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Forgalom nélkül, de tudott erősödni a távközlési vállalat árfolyama, a nap végén látható felkötésnek köszönhetően fejezte be a kereskedést 471 forinton. A nagy kihívások csak most jönnek, az 50 napos mozgóátlag 478-nál, és a vele együtt húzódó csökkenő trendvonal meglehetősen erős akadályok az útjában. Emellett az utóbbi időben erősen szűkülő Bollingerek is közelítenek az árfolyamhoz, a felső 475-nél jelenthet okot némi megtorpanásra. Összességében tehát nem egyszerű a felfelé vezető út, és bár az indikátoroknál alakul a pozitív momentum, a halovány forgalom mellett kétséges lehet a csatornából történő meggyőző kitörés.

Támasz: 470

Ellenállás: 478 (MA 50, trendvonal)

Heti

Három hét gyengülés után sikerült erősödnie az MTelekom árfolyamának, a hetes grafikonon így nem láttunk 460 alá zárást. Némileg mérséklődik az indikátorok jelzése is az elmúlt heti teljesítménynek köszönhetően, komolyabb pozitívum azonban a meredek csökkenő csatornából érkező kilépés lenne. Ehhez a 480 forintos ellenállás áttörésére is szükség lesz, a feladat tehát nem egyszerű. Ha kitart a lendület az elmúlt hétről, akkor megközelítheti az akadályt az árfolyam a folytatásban.

Támasz: 440

Ellenállás: 480