2023 március 29

Újabb cég vonul ki a a pesti parkettről

Zártkörű lesz a társaság

A társaság 1800 forintos vételár ellenében vásárolja vissza részvényeit azon személyektől, akik erre jogosultak és a részvények visszavásárlását az előírásoknak megfelelően kérték.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

A kivezetés várható időpontja a közgyűlési határozatnak a tőzsdéhez benyújtásától kezdődő 61. kereskedési nap. A közgyűlés napirendjén szerepel a társaság zártkörűvé alakítása is, ami a részvények tőzsdéről való kivezetésével válik hatályossá.

Nem indokolt a jelenlét

A társaság igazgatóságának korábbi közleménye szerint a cég részvényeinek tőzsdei forgalma tartósan alacsony, nincs jelentős érdeklődés a részvények iránt, és nem terveznek a jövőben olyan akvizíciót, amely a tőkepiacon keresztüli tőkebevonást tenne szükségessé, ezért a tőzsdei jelenlét nem indokolt.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a Pannon-Váltó átalakulással jött létre 1994-ben. A társaság eredetileg befektetési alapkezeléssel foglalkozott, majd az elmúlt években tevékenysége ingatlanpiaci befektetésekkel bővült. A társaság a Pannon Investor Zrt.-n keresztül gyakorlatilag a társaság elnökének tulajdonában van – írják.

A standard kategóriában forgott a papír

A Pannon-Váltó jegyzett tőkéje 2016 végén 1,75 milliárd forint, saját tőkéje 1,86 milliárd forint volt a konszolidált IFRS (nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány) adatok szerint. A részvények 49,98 százaléka a Pannon Investor Zrt., 24,99 százaléka a Pannon Consulting Kft., 12,39 százaléka a Pannon Consultline Kft. tulajdonában van, 7,39 százalék saját részvény, a közkézhányad 5,25 százalék.

A Pannon-Váltó részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, utolsó záróáruk május 25-én 1750 forint volt, az elmúlt évben a legmagasabb ár 1750 forint, a legalacsonyabb 600 forint volt.