2024 június 14

Tovább küzd ellenállásával a MOL – technikai elemzés

15 perces

A 12500-as ellenállásának feszült neki pénteken a MOL árfolyama, azonban egyelőre nem jött össze a szint szignifikáns áttörése, valamivel alatta zárt a papír. Az előző héten indult emelkedő trendvonal nem sérült, ennek letörése rövidtávra lehet kisebb pesszimista jelzés, összességében azonban további nyomás nehezedhet az itt húzódó akadályra. Áttörésével folytatódhat az árfolyam korrekciója 13000 irányába.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Megtorpant az olajvállalat árfolyamának emelkedése, 12500 első nekifutásra kifogott rajta, de összességében nem rosszak a papír kilátásai. Az ellenállás áttörésével húzhatná meg a ravaszt, amivel elérhető a csökkenő csatorna teteje, akár ezen a héten is. A jelenleg 12800-nál húzódó csökkenő trendvonal jelentős akadály az árfolyam útjában, áttörése már erősebb bullish jelzés lehet rövidtávra, 13200 is célba vehető lehetne vele. Lefelé továbbra is 12000 fontos támasz, a lélektani érték azonban egyelőre nincs veszélyben.

Heti

Az elmúlt héten sem került szignifikánsan letörésre a 12000-nél található fontos lélektani szint, innen elpattanva tudott erősödni a MOL árfolyama. Ismét hosszú alsó kanócot látunk a hetes gyertyán, ez biztató lehet a folytatásra nézve, a fordulós gyertyát így korrekció követheti. Ezen a héten 12500-al kell megbirkóznia a papírnak, ami fontosabb hosszú távú ellenállás, áttörésével a 13200-as érték is célba vehető lehet.