2024 április 18

Nyilvános az idei Figyelő TOP200 lista

A gazdasági hetilap több mint három évtizede közli a magyar TOP 200 vállalat előző évi eredményeit, most az október 16-án utcára kerülő külön kiadványából közöl rövid összefoglalót. A magyar gazdaság tavalyi évét mikronézetből elsőként átvilágító elemzés szerint az elitvállalatok körében felgyorsult a csere: ezúttal 31 új cég nevével találkozhatunk a kétszázak között, míg a tavalyi listában csak 24 újonc volt.

A részletes elemzéseket és adatsorokat először az október 13-i Figyelő TOP 200 Gála meghívott vendégei kapják kézhez. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Szépművészeti Múzeum ad otthont a magyar gazdasági élet egyik legrangosabb eseményének, amelyen a szakmai zsűri választása alapján adják át a Figyelő TOP 200 díjakat a legeredményesebb, valamint a legjobb magyar vállalatoknak, a legsikeresebb pénzintézetnek, továbbá az év munkahely-teremtőjének. A zsűri tagjai Chikán Attila (Budapesti Corvinus Egyetem), Reszegi László (Budapesti Corvinus Egyetem), Dr. Várhegyi Éva (Pénzügykutató Zrt.), Dobák Miklós (Budapesti Corvinus Egyetem) és Lantos Csaba (a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának elnöke).

Idén két különdíj is gazdára talál: a Bisnode megbízhatósági díja az adatszolgáltató cég csődkockázati indexe alapján, valamint a Telenor Etikus Vállalat díja. Utóbbi kötődik a Figyelő TOP 200 rendezvénysorozat idei kiemelt témájához, a korrupció kihívására adott üzleti magatartás-mintákhoz. E kérdéskörről a gála előtt két nappal, az elitvállalatok meghívott vezetői számára klubkonferenciát szervez a Figyelő. A magazin hasábjain szakértők és vállalatvezetők hozzászólásaival már több hete folyik a párbeszéd és vita a korrupció üzleti, gazdasági és társadalmi életre gyakorolt hatásairól, valamint a veszélyes jelenség elkerülésére szolgáló gyakorlati és szabályozási modellekről. A témát a konferencián a Figyelő által felkért kutatók és vállalatvezetők a Transparency International szakmai együttműködésével járják körül.