Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Nagyot mentek a pénzügyi appok ideahaza

Növekedés

A piackutató keddi közleménye szerint majdnem minden ötödik 15 és 59 év közötti használ banki alkalmazásokat, miközben a korosztály 85 százalékának van okostelefonja. Arányuk a negyvenes éveikben járók körében nőtt a legnagyobb mértékben – majdnem 80 százalékkal – a tavalyi adatokhoz képest, de a 30 és 40 közöttieknél is majdnem 50 százalékos az emelkedés.

Jelentős azok száma, akik nem csak egyenlegüket ellenőrzik, hanem pénzügyi műveleteket is indítanak okostelefonról, a felhasználók 70 százalékuk átutalást is intéz ilyen módon – írták. A cég a banki alkalmazások és a mobilfizetés további terjedésére számít: felmérésük szerint a 30 év alattiak majdnem mindegyikének van már okostelefonja, amely – mint írták – nélkülözhetetlen eszközzé vált az elmúlt években.

A Gfk Digital Connected Consumer kutatása az infokommunikációs eszközöket, telekommunikációs szolgáltatásokat, az internethasználat jellegzetességeit és az online tevékenységeket vizsgálta.

Hamarosan megtudják a ponthatárokat

Július 26-án teszik közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat az egyetemek és főiskolák. A tanulmányok megkezdése előtti felkészülésnek sok esetben része az új bankszámla nyitása is.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Erre ugyanis szükség lehet ahhoz, hogy a diák maga tudja fizetni egyetemi vagy éppen kollégiumi költségeit, esetleg az albérlet díját, illetve annak közüzemi számláit. De ha például a szülők más városban laknak, akkor vészhelyzet esetén is jól jön, ha néhány órán belül tudnak pénzt utalni a gyereknek. 

Más generáció, más elvárások

A CIB Bank megbízásából a közelmúltban készített, reprezentatív kutatás szerint a 18-24 éves korosztály sok szempontból mást vár el a pénzügyi szolgáltatóktól, mint általában a felnőtt lakosság.

A felmérésből kiderült, hogy az okostelefonos applikációt a teljes lakosság nagyjából egyharmada tartja fontos követelménynek a bankjával kapcsolatban, miközben a 18-24 éveseknél jóval magasabb, 45 százalékos ez az arány. Ez nem meglepő, hiszen a kutatás szerint ennek a generációnak 93 százaléka szokott mobileszközön internetezni, míg a teljes lakosság körében ez az arány 77 százalék.

App-használatban is vezetnek

A 18-24 évesek 90 százalékának van okostelefonja, 87 százalékuk pedig applikációkat is szokott letölteni rá. Azok, akik már rendelkeznek bankkapcsolattal, a pénzintézetük mobilalkalmazását is nagyobb arányban használják, mint a teljes lakosság: a 18-24 év közöttiek 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy letöltötte bankja applikációját, míg a teljes lakosság körében ez az arány 19 százalék.