2024 április 13

Nagybani biopiac lesz Szigetszentmiklóson

A nagybani biopiac alapkövét várhatóan Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter teszi le a 19. Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár szakmai napján, a vidékfejlesztési napon, szeptember 21-én. Hubai Imre, a beruházó Ökológia Hungaria Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a mintegy 500 millió forintból megvalósuló beruházás, a szigetszentmiklósi nagybani biopiac várhatóan egy év múlva, 2013 szeptemberében, a jövő évi OMÉK-kal egy időben nyílik meg.

A beruházás során mintegy 2.600 négyzetméteren fedett eladóteret, 6.800 négyzetméteren kiszolgáló létesítményeket, külső értékesítési helyeket alakítanak ki. Az első hazai nagybani biopiacon nemcsak az ellenőrzött hazai termelők áruihoz, hanem választékbővítő nemzetközi biocikkekhez is hozzájuthatnak a viszonteladók, bioboltok, éttermek, szállodák és a feldolgozásban, valamint a kereskedelemben érdekelt vállalkozások – mondta Hubai Imre.

A cég közleménye szerint a nagybani biopiac a Flora Hungaria Kft. erre a célra fenntartott területén, frekventált övezetben, az M0-s mellett épül. Közművesített standok, beléptetőrendszer, parkoló, rakodórámpa, iroda, tárgyaló áll majd a bérlők rendelkezésére. A csarnokban létesülő standok az egyedi raktározás logisztikai és tárolási igényeit is kiszolgáló önálló egységekkel is felszerelhetőek. A nagykereskedelemben a személyes értékesítés mellett egész héten át nyitva tartó Cash & Carry jellegű részleg is helyet kap, ahol a kevesebb, de választékbővítő áruval rendelkező biogazdák helyezhetik el portékájukat. A tervek szerint a nagybani biopiac hetente legalább három nap üzemel, a bioélelmiszer-üzlet pedig folyamatosan nyitva lesz majd – közölte a Flora Hungaria Kft.