Rendkívüli Hírek:

2023 október 03

Kártyán kapják a segélyt a szíriai menekültek

A segélyezés a dél-libanoni Nabatiyeh városban indul. Az ott élő menekült családok a fizetési kártyán kapott juttatást meghatározott áruk – elsősorban élelmiszer – vásárlására használhatják fel a város azon üzleteiben, melyek részt vesznek a programban.

„A fizetési kártyán érkező segélynek több előnye is van: egyrészt a családok megválaszthatják, hogy mikor és mit szeretnének vásárolni. Másrészt a termékek között bőven van friss élelmiszer is, ami nem jellemző a hagyományos segélycsomagok tartalmára. Az sem elhanyagolható tény, hogy a fizetési kártyás vásárlás élénkíti a helyi kereskedelmet, így is segítve a nehéz helyzetben lévő térség boldogulását. Hiszünk abban, hogy az elektronikus fizetések hatékonyabbá teszik az éhség elleni harcot” – tette hozzá Ann Cairns, a MasterCard nemzetközi piacokért felelős elnöke.

Különböző segélyprogramokon keresztül az ENSZ World Food Program már mintegy 192 millió dollár értékű élelmiszerrel segítette a szíriai menekülteket Libanonban, Jordániában, Törökországban, Irakban és Egyiptomban.