2024 július 14

Karnyújtásnyira mindenkori csúcsától a Richter – technikai elemzés

15 perces

Ismét pluszban zárt a Richter árfolyama, de ezúttal csak szerényebb emelkedést tudott kihozni magából, meg kellett küzdenie a napon belül jelentkező eladói nyomással. A meredek emelkedő trend is veszélybe került, de végül erőteljesen felfelé pattanva tért vissza 6600 fölé és zárt 6640-nél az árfolyam. A mindenkori csúcsnál kialakult ellenállási zóna már csak 40 forintra, így akár sor is kerülhet a tesztelésére a folytatásban. Amennyiben nincs ereje még a kitöréshez az árfolyamnak, a trendvonal alá húzódva adhat jelzést arra, hogy  némi visszahúzás, konszolidáció jön. Az elmúlt napok képe alapján azonban ígéretes a jelenlegi felállás, próbálkozhat az új csúcsokra töréssel a papír.

Támasz: 6600 (trendvonal)

Ellenállás: 6680

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A napon belüli mínuszok után zárult ismét emelkedéssel a gyógyszergyártó árfolyamának kereskedése, lassan, de biztosan közelíti 6680-as ellenállási szintjét. Az indikátorok momentuma továbbra is pozitív, változatlanul számítunk a mindenkori csúcsnál található ellenállás tesztjére. A kitörés forgalom mellett lehetne szignifikáns, elsőre pedig akár ki is foghat az akadály a papíron. Ennek ellenére a hosszú távú technikai kép összességében pozitív, így bizakodóan várhatjuk az ellenállásra történő nyomás gyakorlást.

Támasz: 6450 (MA 50)

Ellenállás: 6680

Heti

6200 közelébe szúrt le az elmúlt héten a Richter árfolyama, azonban szépen vissza tudta tesztelni a gyengülés nagy részét, így változatlanul mindenkori csúcsa közelében maradt a papír. 6200 bizonyulhat itt a vízválasztó támasznak, ennek az elesése jelentene komoly gondot a két éves trendvonalnak is. Tartós gyengülést ez utóbbi támasz szignifikáns elesése hozna. Egyelőre azonban ne szaladunk ennyire előre, rövidtávon 6400 is mérsékelt támasz, január óta nem zárt alá az árfolyam. Ha ez így marad a továbbiakban is, akkor akár ismét a mindenkori tető felé fordulhatunk az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 6680