2024 április 13

Félmilliós pályázat művészhallgatóknak

A Diákhitel Központ „Képző” pályázatának legfontosabb célja az esélyegyenlőség, a társadalmi különbségek vizsgálata illetve a társadalmi szolidaritás erősítése. A beérkezett alkotások az A38 Hajó kiállítótermében kerülnek kiállításra november 26. és december 9. között. A kiállításhoz igényes kivitelű katalógus is készül, amelyben bemutatkoznak a győztes pályaművek és készítőik.

A Diákhitel Központ pályázatára minden olyan festészeti, grafikai vagy videóművészeti alkotással és fotóval lehet jelentkezni, amely valamilyen módon felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára. A jelentkezési határidő: 2012. november 2. éjfél.

A pályázatra – a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap, illetve a pályaművekről készült reprodukciók elküldésével – a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni.

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója. Egy pályázó maximum három festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készített alkotások), grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikákat) vagy fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült alkotással pályázhat.

A beküldött pályaművek előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a kiállításon részt vevő alkotásokat. A komoly téma mellé komoly díjazás is párosul. A pályázat nyertesét 500 000 forinttal, a második helyezettet 300 000, a harmadik helyezést elért pályázót 200 000 forinttal díjazza a Diákhitel Központ Zrt.

További részletes információ, jelentkezési lap, pályázati kiírás és letölthető plakát a következő webcímen:

http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/palyazati-felhivas-kepzo