Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Az Otthon Centrum bevásárolt Lengyelországban

Az Otthon Centrum cégcsoporthoz tartozó lengyel Freedom Holding 88,2 százalékos többségi tulajdont szerzett a lengyel ingatlanpiac egyik meghatározó ingatlanközvetítő hálózatában, az Investor Nieruchomo¶ci társaságban.

A közlemény szerint a megállapodás célja, hogy vezető pozíciót szerezzenek a lengyel ingatlanpiacon, erősíve az OC Holding piaci szerepét, pénzügyi stabilitását. A szélesebb szolgáltatási paletta és a nagyobb piaci lefedettség biztosíték arra, hogy Magyarországon is meg tudjanak felelni a változó környezeti kihívásoknak, valamint az ügyfelek elvárásainak – hangsúlyozta Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a közleményben.

A tranzakció stratégiai jelentőségű lépés a lengyel ingatlanpiac számára is, mert ez az első olyan jellegű ügylet, ahol két meghatározó ingatlanirodai hálózat egyesül, létrehozva ezzel a lengyel piac legnagyobb irodaszámú, 123 irodából álló hálózatát. Az Otthon Centrum 2023 áprilisában szerzett többségi tulajdont a Freedom Nieruchomo¶ci ingatlanközvetítő hálózatban, a cég az újabb lengyel tranzakcióval tovább erősíti külföldi érdekeltségeit – közölte a távirati iroda.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum csaknem 180 irodával és teljes országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő hálózat. Az OC a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai egyebek mellett az ingatlanfejlesztés, az ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén működnek.