2023 január 27

Tetemes EV beruházásról számolt be a Ford

A Ford csütörtökön bejelentette, hogy további 125 millió fontot tervez befektetni az Egyesült Királyságban található Halewood-i elektromos járművekhez szükséges alkatrészek gyártásra specializálódott üzemben, így a teljes beruházás értéke 380 millió fontra emelkedik. A beruházás célja az elektromos autózás fellendítése és a Ford EV piacon belüli pozíciójának megerősítése. A tervek szerint 2030-ra fellendül a nulla károsanyag-kibocsátású autók értékesítésé a Fordnál, az autógyártó ekkorra évente 420 ezer darab elektromos autót szeretne legyártani. A szükséges alkatrészek nagyrészét a Halewood-i üzem biztosítaná.

„Az a célunk, hogy Európában virágzó üzletet építsünk ki. A haszongépjárművek terén szeretnénk kiterjeszteni vezető szerepünket, míg a személygépkocsi-kínálatunk villamosításával az elektromos autók piacán is szeretnénk jobb pozícióba kerülni. Halewood kritikus része a hosszú távú stratégiánknak, mivel ez az első saját európai EV beruházásunk” – mondta Kieran Cahill, az üzem alelnöke csütörtök délelőtt.

(www.ford.com)

Az előzetes várakozások szerint a 125 millió fontos beruházás 500 új munkahelyet is teremteni fog. A célkitűzés szerint a Halewood-i gyár a 2026-ig Európában értékesíteni kívánt 600 000 darab elektromos járműnek mintegy 70 százalékához biztosítaná az áramforrást.