2024 július 13

Elektromos autózás – 2030-ig várnunk kell

A Ford vezérigazgatója szerint 2030 után lesz elérhető az az állapot, ahol az elektromos autók gyártási költsége megegyezik a belső égésű motorral szerelt járművekével.

Jim Farley, a Ford Motor Company vezérigazgatója szerdán arról beszélt, hogy szerinte az elektromos járművek (EV) és a belső égésű motorral szerelt (ICE) autók közötti költségparitás csak 2030 utánra lesz elérhető.

Elektromos Ford Mustang Mach-E
(www.ford.com)

„Az elektromos autók gyártási költségei továbbra is magasabbak lesznek, mint belső égésű társaiké, egészen addig amíg az elektromos járművek következő generációi nem kerülnek gyártásba. Ez 2025, de inkább 2030 utánra várható.” -mondta el a Ford vezérigazgatója szerdán egy befektetői konferencián.

Jim Farley ezenfelül azt is elmondta, hogy az elektromos járművek online értékesítésének köszönhetően a forgalmazási költségek jelentősen csökkenhetnek. Az új digitális szolgáltatásokból származó bevételek pedig magasabbak lehetnek. Ebből a szempontból a Ford számai megnyugtatóak, mivel a szoftverszolgáltatási üzletágának már 600 ezer ügyfele van, ami háromszoros növekedés az egy évvel ezelőttihez képest.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com