2023 január 29

A rendezvényszervezővé válás útja

Sokan szeretnének rendezvényszervezők lenni, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Az úton végigmenni neked kell majd, de most hoztunk pár tippet az elinduláshoz. Ha megfogadod tanácsainkat, belőled is lehet sikeres rendezvényszervező!

1. A tudás elsajátítása

Mindennek az alapja a tanulás. Ha rendezvényszervező szeretnél lenni, természetesen az a legjobb, ha elvégzel egy rendezvényszervező tanfolyamot, melyet például a MOE Rendezvényakadémia is rendszeresen indít. Mivel ez egy online képzés, nem kell éveken át az iskolapadban görnyedned, hanem otthonról, kényelmesen elsajátíthatod a szakma alapjait.

Kitűnő tanárok oktatnak itt, és számos bónusz tananyaggal segítik a munkádat. A te feladatod csupán annyi, hogy jelentkezel a kurzusra és részt veszel az előadásokon. A képzés végén államilag elismert tanúsítványt is kapsz, ez pedig belépő lehet egy menő céghez.

2. Továbbképzések, új ismeretek megszerzése

A szakma alapjainak elsajátítása mellett még a következő képességek megszerzésére kell törekedned:

  • Angol nyelvtudás
  • Autóvezetői tapasztalat
  • Profi számítástechnikai ismeretek
  • Precizitás az adminisztrációban

Ezek az ismeretek kelleni fognak a napi munkavégzés során.

3. Tapasztalatszerzés

Persze az elméleti tudás mit sem ér, ha nincs mellette gyakorlatban megszerzett ismeret. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy minél többet járj el különböző rendezvényekre, de ne csak vendégként, résztvevőként legyél jelen!

Ha teheted, önkénteskedj! Erre nagyszerű lehetőség nyílik az egyetemeken, főiskolákon, de akár akkor is szerezhetsz tapasztalatot, ha a városodban megrendezett esemény szervezéséhez ajánlod fel segítségedet.

Ahhoz, hogy profi legyél, sok apró trükköt kell ellesned tapasztaltabb szakemberektől, így jól teszed, ha kihasználsz minden alkalmat az önkénteskedésre, hoszteszkedésre, háttérmunka ellátására.

4. Figyelemfelkeltő önéletrajz

Ha már valóban van mögötted pár rendezvény, amelyen a segítő szerepét töltötted be, tüntesd fel az önéletrajzodban. Jó, ha minél előbb elkészíted a CV-det, hiszen ezt mindenhol kérni fogják.

Ha ránk hallgatsz, ezt is egyedi módon oldod meg: ne legyen sablonos, tűnj ki a tömegből! Nézz szét az interneten, keress divatosabb mintákat, és az alapján hozd létre a saját dokumentumodat.

Figyelj a helyesírásra, formázd meg jól a szöveget! Azt ugye mondanunk sem kell, hogy valótlant ne állíts az önéletrajzodban, az elért eredményeidet azonban mindenképp tüntesd fel!

5. Készülj az állásinterjúra!

Ha mindezzel megvagy, pályázz olyan helyekre, ahol további tapasztalatokat tudsz gyűjteni. A MOE Rendezvényakadémia tanárai ebben is tudnak neked segíteni, hiszen a tanfolyam ideje alatt is kínálnak fel gyakorlati lehetőséget a diákoknak.

Az interjú előtt olvass el mindent, amit a cégről tudni érdemes. A meghallgatáson pedig hozd a legjobb formád: öltözz fel elegánsan! Semmi esetre se vedd félvállról a felvételi beszélgetést, látszódjon rajtad, hogy nemcsak a rendezvényszervezésben, hanem a protokoll ismeretekben is otthon vagy. Sok sikert!